SPREKER @ DAG VAN DE CICULARITEIT @ THE CIRCLE

De dag van de circulariteit gaat over de toekomst van circulair bouwen in Nederland en vindt plaats in een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. CIRCL. Wat een fijn om onderdeel te zijn, na te denken en te brainstormen of de stad van de toekomst en het  duurzame bouwlandschap in Nederland.  

 

 

SPREKER @ DE KAZERNE, HET DUURZAME LEVEN

Dag voorzitter Bas van Abel. Eva vertelt over het proces en de partners die ze heeft gevonden voor haar cacatus gevel element tijdens het event  "Het Duurzame Leven" van Cultuur Eindhoven. 


CACTUS GEVEL ELEMENT

Hitte en de stad. lady Penelope onderzoekt dit. Stenige omgevingen worden hitte eilanden. Ze wil dit veranderen. Lady Penelope creert een nieuw modulair gevel element, gebaseerd op de cactus. De cactus maakt zijn eigen schaduw door zijn vorm en blijft koel in een warme omgeving. De elementen zijn gevuld met succulenten die bestand zijn tegen warmte, droogte en kou. Ze onderzocht ook de mogelijkheid om gerecycled materiaal te gebruiken. En dat is heel goed mogelijk gelukkig! En het product kan ook zo weer de keten in om hergebruikt te worden. Een van de grootste recycle bedrijven van Nederland doet dit voor dit product. www.schaduwgevels.nl 

 




 

PRORAILS & RVO > BREED EN VISIONAIR IDEE! 

De Commissie van PRO RAILS en RVO vinden het plan om de perronrand te beveiligen wat Lady Penelope heeft ontwikkeld een BREED EN VISIONAIR IDEE UIT DE OMGEVINGSPSYCHOLOGIE
 

Tijdschrift  Geestelijke Verzorging & HEALING ENVIRONMENT 

Het tijdschrift voor geestelijke verzorging laat in een 6 pagina dik interview zien wat het belang is van een healing environment en wat dit met vooral met geestelijke verzorging te maken heeft, lees dit ontzettende interessante artikel! /public/files/TGV%20102%20P42-47%20Boer(1).pdf

 

VISUELE COMMUNICATIE

Lady Penelope creert middelen om fijne evenementen in een van de wijken in Eindhoven te promoten. Zeker in een tijd als deze zijn buurtbewoner toe aan een positief geluid! En het BAKEN kan dat in de wijk brengen. Kijk op www.bakenindebuurt.nl  of op insta of FB! 
Mede mogelijk gemaakt door het Buurtfonds. 

 


GROEN ENTREPRENEURS

Een groep aan entrepreneurs willen een groene oase maken als ze hun kantoren uitstappen. Lady Penelope geeft advies hoe je naar je gevels kan kijken en geeft advies over welke klimmers er op de gevel kunnen en de straat over kunnen groeien zoals bij de  hangende tuinen van Babylon. Ze ontwerp een boek met inspiratie materiaal om andere over te halen mee te doen. In opdracht van INBO architecten. 

 

LADY PENELOPE WINT PITCH-IT VAN A NAAR DUURZAMER

 

Lady Penelope wint de Pitch-it van A naar Duurzamer samen met 9 andere creatieve en duurzame ondernemers. Het ontwerp van de biomimicrywall vindt zijn inspiratie bij de cactus. Catussen kunnen hun eigen schaduw creeren. Lady Penelope is ontzettend blij met de support van Cultuur Eindhoven. Het traject was heel erg goed verzorgd met een Pitch training van Steye van Dam en goede feedback van een gerenomeerde jury met niet minder dan Jaqueline Cramer (voormalig minister en professor duurzaam ondernemersschap), Bas van Abel (Fairfone), Tom van Soest ( Stonecycle), Paul van Nunen (director Brainport).  
 

DIFFER / Dutch Instituut For Fundamental Energy Research 

Een tentoonstelling over verleden, heden en de toekomst voor DIFFER.  Deze beelden collectie sieren de entree van dit ontzettend duurzaam ontwikkelde gebouw. De tentoonstelling is in harmonie met de omgeving en de rest van het gebouw en reflecteert de ideeen en stimuleert de verbeelding van de bezoeker en medewerker. 
 

 

 

LADY P GEEFT LES OVER ONTWERP EN DEMENTIE

Lady Penelope ontwerp een lesmodule, dementie en ontwerpen. Lady Penelope heeft jaren lange ervaring met vormgeving voor mensen met dementie en zorgomgevingen. Ze vindt het leuk om deze kennis door te geven en andere te inspireren om vanuit een design kijk deze ruimtes vorm te geven om hier ook nog meer kwaliteit voor de zorgmedewerker op de vloer als ook voor de bewoner te brengen. 
 

GROENE OMGEVING VOOR ZENS

A plant a day keeps the docter away. En natuurlijk is het voor iedereen in Brabant lastig om aan personeel te komen. Dan wil je wel een stapje extra doen. Een van de dingen is om een aangenamere kantoor omgeving te creeren. Hoe kun je dat nu beter doen dan van je werkomgeving een kleine, groene jungle van te maken. 

 

DE KUNSTROUTE VOOR BEWONERS MET DEMENTIE IS KLAAR



 

Samen kunstbeleven dat kan bij de Vitaliszorggroep. Als mantelzorger en als bewoner kun je ny samen een sensorische kunstroute afleggen om samen kunstwerken te ervaren. De schilderijen spelen in op wat de bewoner het prettigste vindt en wat de mantelzorger prettig vindt. Beide krijgen een eigen verhaal waarin je naast kennis van de het schilderij ook elkaar beter kan leren begrijpen en samen een schilderij kan ervaren. 
 

 

RUIMTE VOOR VERSTILLING BIJNA KLAAR 

Een plek op de heide in het Brabantse landschap waar ineens een kapelletje opduikt. Een mooi monument om even stil te staan bij herinneringen. Lady Penelope vangt deze sfeer in Ruimte voor verstilling, voor de Vitaliszorggroep. Om bewoners, personeel en familie een moment van verstilling te creeren in een hectische wereld. 

 

LP ONTWERPT INTERIEUR VOOR PRIVE WONING

Steeds belangerijker wordt de plek om ons heen waar we een lange tijd verblijven. Lady Penelope geeft de wensen vorm voor een woonhuis in Wijchen. En creert een fijne nieuwe plek.. 


LADY PENELOPE CREERT EEN FIJNE PUBLIEKE PLEK

Een groene plek, een plek om even met zijn tweeen te bespreken. Open maar toch ook gesloten, een plek om relaxed te zitten.... Ja in de publieke ruimte van het bedrijfsverzamelpand van Plan-B kun je die nu vinden. En deze wordt goed gebruikt! Waar eerst niemand wilde zitten, is deze plek nu overbevolkt! En...met minimale middelen en een minimaal budget neergezet! Dat is al helemaal een kunst. 


 

MUUR VAN HERINNERING

Kapel Park Zuiderhout, Teteringen. De muur van herinnering is een aanvulling op de rest van de kapel waarin onder andere meubels van Don van der Laan staan. Ze passen heel goed samen door het materiaal gebruik, de vorm en doordat Lady Penelope elementen uit de kapel heeft laten terug komen in het ontwerp. Het ontwerp wordt chique, rustig maar ook modern en verrassend genoemd. 



OFFICE @ HIGH TECH CAMPUS GETS IT`S SHAPE!

 

VISUELE COMMUNICATIE VOOR BUURTGLOSSY

De buurtglossy is een feit. Lady Penelope ontwerpt dit magazine. Ze schrijft de teksten. Voert de art-directing. En ontwerpt de opmaak. 

 

 

 

MINI ACTIES @ VITALISZORGGROEP

 



Lady Penelope bedenkt allerlei acties om bezoeker en bewoner samen te enthousiasmeren. Hierboven een van de kaarten die ze ontvingen. Met de kaart kun je een verrassing halen in de venting machine die Lady Penelope heeft aangeschaft. 
Er is nog een fotoactie waarin verzorging en bewoner samen op de foto gaan. En een actie waarin je een pakketje krijgt om tekeningen in te kleuren. 

 

VISUELE COMMUNICATIE > BUURTMAGAZINE ! 
EEN PERSOONLIJK RECEPTJE! 


Lady Penelope leert buurtbewoners elkaar kennen aan de hand van hun recepten! Want vertel me wat je eet en ik ken je een stukje beter! Aan de hand hiervan ontstaan soepmiddagen en andere activiteiten. 

 

BRAINSTORM VOOR GEMEENTE GELDROP-MIERLO

Get into your creative flow with Lady Penelope en Studio Maatwerk. Samen met de dames en heren van de gemeente Geldrop-Mierlo, brainstormen we over de vormgeving van een speels brianstorm die in en over de buitenruimte gaat! 
 

 

DEUREN OPEN > DE DUTCH DESIGN WEEK! @ PLAN-B

The new HEAD-QUARTERS van Lady Penelope is open tijdens de Dutch Design Week. Je bent WELCOME @ PLAN-B, CREATIVE OFFICE 3.37, Hurksestraat 19, 5652 AH

Eindhoven. 
 

 



 

GAMEDESIGN VOOR ENERGYTRANSITIE ! YESSSS! 

Lady Penelope is geselecteerd om verschillende gamedesign concepten uit te werken in samenwerking met ENEXIS, Gemeente Venlo en de Milieu Federatie en Bommel en VanDam. De interactieve spelletjes voor op je telefoon vertellen je in spelvorm hoe je energie kan besparen en  hoe je van je huis een nog leukere en mooiere plek kan maken waar je tegelijkertijd aan  kan verdienen. Game EnergyPuppy en Vang de Wind belichte de energietransitie op een lichtvoetige en leuke speelse manier! 
 

PROEF DE PEEL BOEK!

Daarisiedan!!!!!!! HET...Proef De Peel Boek, een ode aan de Peel. Het boek beschrijft Flora en Fauna en typische gerechten en producten uit dit bijzondere gebied. Ontwikkeld door IVN met meer dan 100 illustraties van mij (Lady Penelope!!!) Gisteren is het eerste exemplaar, na een heerlijke wandeling door de Peel, met lokale hapjes onderweg, overhandigd aan Hubert Mackus, gedeputeerde Provincie Limburg! Te bestellen op https://winkel.ivn.nl ! Gaat dat zien!

 

Creatieve interieurconcepten Perspectief Zutphen

Welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen wil meer dan een standaard interieur voor de Born. Ze wil ook goed voor haar werknemers zorgen. Ze is van mening dat kwaliteit in het werk wordt gestimuleerd door een goede werkomgeving. Daarom moet het ontwerp ondersteunen in de behoeften die het werk met zich meebrengt voor de werknemers. 
De Born is gelegen op een prachtige historische site, op "een Hofje" in Zutphen. De Born bestaat uit een ruimte boven en onder, ongeveer 2x 120 m2. De plek onderin biedt ruimte voor ontmoeten, leren, ontspannen en creatief werken. Het is ook heel belangrijk om samen te zijn voor kleine chit-chats. Boven biedt de ruimte ruimte voor rust en reflectie. De kamers zijn multifunctioneel omdat beide ruimtes in no time geschikt zijn voor grote groepen werknemers, privégesprekken of een creatieve training met 12 personen.
Groen wanden, afwisslende kleuren, kunst, warme materialen, prints en verschillende typen licht zorgen voor prettige aanpasbare ruimtes. 
In samenwerking met de ontzettend leuke Architecten van Buro SBH uit Arnhem! 

 

Design expert @ Woontransitie Hackathon 

Lady Penelope is design expert voor de Hackathon die over de woontransitie gaat! Als ruimtelijk ontwerper & productontwerper die jaren lange ervaring heeft als ontwerper in de zorg en voor een oudere doelgroep, maar ook met flexibele projecten kan ze haar kennis hiervoor inzetten. Maar natuurlijk ook als mantelzorger & social designer geeft ze inzichten over de woonstransitie.  
 

Diverse kantoorontwerpen & dessins voor Hezelburcht Nijmegen 

Je komt het beste tot je recht op je werk als je omgeving je ondersteunt in wat je nodig hebt. Dit kan onderandere door een omgeving te ontwerpen naar aanleiding van een plan van activiteiten. Lady Penelope ontwerpt verschillende manieren van overleg, een huiselijke zachte omgeving, goede verlichting en fijne materialiteit van alle meubels. Speciale dessins op de wand...en ze geeft veel inspiratie hoe je groen in de ruimte kan toepassen...want a plant aday keeps the docter away. 

 

Nieuwe overleg plekken met huiselijke tint voor

Hezelburcht Eindhoven 

Bij Hezelbrucht Eindhoven hebben ze al een fijne plek voor een informeel gesprek. In aanvulling daarvan ontwerpt Lady Penelope een aantal extra relax zitjes die voor een ontspannen sfeer en fijne materialiteit in de ruimte zorgen.

 

Nieuw werkplekken in de wijk voor Perspectief Zutphen

Welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen heeft in de wijken, Hopwoningen. Zodat werknemer en bewoner elkaar nog makkelijker kunnen bereiken. Om de verbinding tussen bewoner en werknemer zichtbaarder te maken en om een betere werkplek te creeren. Heeft Lady Penelope een nieuw concept ontwikkeld. 

 

Grafische illustraties voor IVN en Ouderen

Lady Penelope ontwerp een handleiding met illustraties voor IVN met als doelgroep ouderen.  
 

Social Design Project voor Ouderen 

Samen een kunstwerk maken in een oudereflat hier in Eindhoven . Lady Penelope deelt goodiebags uit met spullen om gezamelijk een boduurwerk te maken, er volgend workshops met wandtapijten en workshops die over groen in de entreehal gaan. 


Weg met de saaie eenheidsworst 

Weg met de saaie eenheidsworst voor de basisschool van Brandevoort in Helmond! 
Frisse, afwisselende, speelse kleuren, sfeerprints & signing geven de school smool! Deze zomer geen strandstoel of safari voor Lady Penelope! Maar hebben we samen met the a-team aan schilders en printvrouwen en mannen, het basisonderwijs te Brandevoort in mum van tijd met een paar kleine ingrepen, omgeturnd in een frisse, aantrekkelijke en eigentijdse school! Go and see!!








NIEUWE ZAKELIJKE LOUNGE PLEK VOOR ANDER GESPREK

Voor Hezelburcht Eindhoven op de High Tech Campus ontwerpt Lady Penelope een fijne plek voor een zakelijk informeel gesprek! Staand vergaderen, ontspannen zitten, even opladen...door de afwisseling creeer je mogelijkheden! Om op een andere manier een gesprek te voeren en nog meer kwaliteit in de werkarena te brengen.









 

NIEUW DESIGNCONCEPT VOOR HOSIPICE

Lady Penelope ontwerpt een concept voor een hospice waar verzorging, bewoner en familie zich thuis voelen. Elementen uit de natuur. Zachte, fijne kleuren. Een plek die warm en introvert is. Om je terug te kunnen trekken. Met een huiselijke sfeer die comfortabel is. Met een persoonlijke signature. 
 

DESIGN RESEARCH 

Lady Penelope doet onderzoek naar vallen & ouderen in huis. Ze kijkt of je met de nieuwste technieken valdetectie kan ontwikkelen die zowel geschikt is voor ouderen die thuis wonen. Als voor in een zorgomgeving. 
 

LENTE! TIJD VOOR `N PLANTENEXPO MET TWINZZ!

Deze bloempot  zweeft op je huiskamer of keukenraam! En Twinzz wil meer dan een carriere op de vensterbank. Het raam wordt het podium van een vrolijke plantenexpositie. 29,95 euro te bestellen via onze webshop!  ​  www.ladypenelope-shop.nl


LP & GEMEENTE EINDHOVEN WERKEN AAN SMILE FACTOR

Leuk artikel over samenwerkingen tussen Lady Penelope, de gemeente Eindhoven ,kunstenaars, bedrijven om Eindhoven met luchtige, grappige kwinkslagen leuker en meer bewust van de publieke ruimte te maken. > http://www.ed.nl/regio/eindhoven/er-moet-meer-gelachen-worden-in-eindhoven-1.5828329


  

GAVE FOTOSFEERBEELDEN VOOR BASISONDERWIJS!

Aanstekelijke, speelse fotoprints op de wanden in het basisonderwijs, inspireren de kinderen en docenten!  Saaie muren veranderen door deze prints enorm. De ruimte komt groter, gezellig over. En het  thema buitenspelen brengt kinderen misschien wel op een goed idee... ;-) 
 

KANTOORINRICHTONG @ HIGH TECH CAMPUS

Voor de drukke vrouwen en mannen op kantoor @ de high tech campus, creert Lady Penelope ruimte die je even in een andere sfeer brengt. Nieuwe ontmoetingen en andere interacties ontstaan! Design stimuleert hoe we ons gedragen.  Design is een goede  " tool" voor meer well being en meer werkplezier en betere resultaten. 

 

MOOIE PR-GRAPHICS VOOR RESTAURANT DE KOLENTIP

Restaurant de Kolentip. Lekker, Lokaal geproduceerd  en op jouw gewenste Locatie. Op lokatie betekent dus catering ....walking dinner, hapjes, en nog veel meer. Lady Penelope ontwerpt de visuals om te laten zien waar de Kolentip je bij kan helpen om je feestje, je zakenmeeting.... nog leuker en prettiger te laten verlopen. 


 

LP GEEFT  CREATIVE WORKOUT ! K2 SLOTEVENT

Lady Penelope geeft creatieve workout voor K2 Slot event, Alles voor jeugd. Het slot event wordt bezocht door gemeentes, jeugdwerkers, scholen, organisaties voor jeugdzorg. Kortom iedereen die professioneel met jeugd te maken heeft.  K2, Brabants Kenniscentrum voor de jeugd. 
Creatieve voorbeelden, andere manieren van kijken, onverwachte combinaties en nieuwe oplossingen ontstaan om situaties te tackelen in de Design To Go Stand. 




 

HUISELIJK VOORSTEL! VOOR WUR

Lady Penelope knows about cosy en fijne huiselijke ruimtes. Als je ver van huis bent en studeert aan een buitenlandse universiteit is het fijn en belangrijk om een omgeving te hebben waarin je makkelijk in contact komt met anderen en je er prettig voelt. Design en interieur kan dit stimuleren. Lady Penelope creëert voor Wageningen Universiteit een voorstel over huiselijk, flexibel en die uitnodigt tot interactie.


MINI COLLEGE OVER DESIGN PROCESSEN

Lady Penelope Lovesss students ! En geeft creatief mini college aan studenten mbo over designprocessen!
 

LADY PENELOPE LOVESSSS FILM!

Lady Penelope maakt mini onderzoek en inspiratie verhaal over zachte texturen in de openbare ruimte....samen met....
 

BKKC & LADY PENELOPE

Lady Penelope Lovesss coaching! Lady Penelope laat enkele tips en tricks zien uit haar creative design agency om andere ontwerpers te inspireren tijdens de summerschool

van BKKC. 
 

EYECATCHING MEUBEL VOOR SPREKERSARENA!

Hout, metaal en hoogglans, vanuit elke hoek van de zaal een net iets andere vorm en andere kijk. De voorkant is de achterkant en andersom. Verbinding met het luisterende publiek ontstaat nog meer. De fraaie, toegankelijke vormgeving creeert een nog beter sfeer in de sprekerarena! Met zijn veerzijdigheid en andere kijk weerspiegelt het meubel het karakter van SG. Lady Penelope lovess Studium Generale Eindhoven.
 



LADY PENELOPE IN EINDHOVENS DAGBLAD! (21/3/2015)

Met project voor de VitalisZorgGroep gericht op bewegen en geheugen problematiek! 

 


Lady Penelope creëert fijn sferen uit het verleden met een interactief karakter voor locatie Brunswijck Vitalis Zorggroep!!  Yes we do!  Veel mensen met dementie zijn vaak rusteloos. Ze verlangen naar een vertrouwde omgeving en lopen vaak eindeloos rondjes door de wandelgangen. Daarnaast is de revalidatie een belangrijk onderdeel van hun daginvulling. Binnen het project Tableaux Vivants combineren we momenten van rust met het verlangen naar de vertrouwde omgeving van vroeger. We dagen toeschouwers uit om meer te bewegen. De basis voor Tableaux Vivants zijn nostalgische foto’s op grote beleveniswanden. Een goed voorbeeld is de treincoupé. Hier kan men plaatsnemen op het treinbankje om vervolgens te genieten van het stedelijke en landelijke landschap op het traject Eindhoven – Tilburg. 

Lady Penelope in samenwerking met Kim Strijbos, Annemarie Lips en Wendy van Zon!

 

FOR YOUR EYES ONLY

Lady Penelope ontwerpt een nieuwe kijk op het retail interieur van een bekende brillenzaak. Eyes and More! 

 

 

SUPER GROTE TAFEL

Eindelijk kunnen ze bij de Matis Groep Nederland goed zitten aan onze SUPER GROTE vergadertafel. Zitten, praten, workshop volgen. 4 meter lang bij 1,2 meter breed biedt nu alle mogelijkheden! 

 

SENSORISCH MUUROBJECT

Samen met zorgexperts en andere ontwerpt Lady Penelope een sensorisch muur object om je te laten ontspannen, nieuwsgierig te maken, te prikkelen. Alle zintuigen komen terug in de wand en zijn te nuanceren naar je persoonlijke behoefte.


NEVER CHANGE A WINNING TEAM!

Na een succesvolle start van de nieuwe winkel op de markt in Breda, gaat ook Van Gurp Juweliers de tweede winkel in Waalwijk een make-over geven! Lady Penelope is enorm enthousiast om weer met Van Gurp Juweliers te werken. Ook this second time around the block gaan we voor een eigentijdse, stijlvolle uitstraling die in lijn is met de winkel in Breda.
 

GROENER, GEZELLIGER EN OVER ONDERHOUD

Get into your green flowww! Lady Penelope creëert inspiratie avond en middagen over groener, gezelliger en over onderhoud in verschillende wijken van Eindhoven. Creatieve ideeën van buurtbewoners en hoe ze de ideeën gaan realiseren vliegen door de buurthuizen, bijeenkomstzaaltjes en kerken! De eerste pluk tuin en wildbrei-acties zijn in de lucht! Eindhoven was nog noooiitt zo creatief en slagvaardig! Hieronder een van de uitnodigingen.


 



TREELAMP HAS LANDED!

TREELAMP is net voor Kerst in productie gegaan en afgeleverd en verkocht aan een van  Lady Penelope Community-Members! ---> Nu te koop en in verschillende materialen en kleuren te krijgen. 


 


400% MEER ZICHTBAARHEID DOOR GEVELPRINT!

Look at this! ... De tandwiel juwelen van Bierens tandwielenfabriek hebben een podium!
Bierens, een van de koplopers in Nederland het gebied van tandwielen heeft zojuist samen met ons een 250 m2 print gerealiseerd. 400% meer zichtbaarheid! Deze gevelprint geeft een hint van de technische wonderen die de mensen van Bierens zoal binnen in de fabriek verrichten. Jaha want in jouw cruiseschip zit een wiel van Bierens en in jouw schakelbak ook!  Deze print vertelt wat er gebeurd en creeert een zachte overgang van de binnenwereld naar de buitenwereld. Niemand rijdt hier meer langs zonder te zien wat er hier gebeurd.
 




BOOM VAN HERINNERING ( ZORG )

"Boom van herinnering" is een plek voor herinnering.  Verlies is aan de orde van de dag in woonzorgcentra. Maar voor afscheid nemen is niet altijd ruimte en tijd. Beperkte mobiliteit of hoge werkdruk kunnen ervoor zorgen dat we niet of niet zo vaak langs kunnen gaan bij de laatste rustplaats van geliefden of cliënten.

“Boom van herinnering” in Woonzorgcentrum Brunswijck in Eindhoven geeft bewoners en medewerkers een plek om stil te staan bij herinnering aan degenen die er niet meer zijn. Voor een gesprek of een moment van bezinning. 
 
Wij zijn ervan overtuigd dat ruimte voor zingeving en emotie ervoor zorgt dat mensen zich prettiger en beter voelen en daardoor beter functioneren.

 


CREATIVE CONSULTANCY @ BIERENS TANDWIELEN

Tandwielen make the world go round!  Op verkenningstocht naar de identiteit van tandwielenfabriek Bierens uit Tilburg ontdekken we een bijzondere wereld. High tech tandwielen in exotische vormen, robuuste tandwielen geboren uit vakmanschap. Deze tandwieljuwelen zijn de drijvende kracht achter bruggen, sluizen, scheepsmotoren en fabrieken.

In samenwerking met Art-Partner. Art-Partner brengt andersdenkers in organisaties om scherp te houden, te bevragen, te verwonderen, te verbazen, te verbinden, om mee te werken aan actuele vraagstukken en thema’s! Je organisatie groeit!

Meer weten over Art-Partner >>>> http://vimeo.com/80018126


BOOM VAN HERINNERING IN EINDHOVENSDAGBLAD


Eindhovens Dagblad is bij de opening van Stilteruimte Boom van herinnering! Op naar nog meer ruimtes die in het teken van herinnering staan! 


 

 

1-LOKET BEURSSTAND, REGIO GEMEENTES


In opdracht van gemeente Eindhoven en de regio gemeentes. Lady Penelope ontwerpt de stand, logo en andere branduitingen voor 1-loket.  De presentatie op de regio mkb dagen in het beursgebouw met een stand die in het teken staat van bekendmaking 1-loket was de kick off voor dit nieuwe, handige platform.

1-Loket is een nieuw digitale portel voor mkb ondernemers om alle vragen over huisvesting binnen de regio gemeentes neer te leggen. De regiogemeentes gaan vanaf nu samenwerken. Wil je groeien, wil je verhuizen, wil je uitbreiden in een andere gemeente? Vraag het aan 1-loket en ze staan je bij met raad en daad.
 



DE GROOTSTE EN DUURZAAMSTE ENERGY INSTALLATIE..

 

Om de grootste en duurzaamste energie installatie van de Benelux in de spotlight te zetten heeft de Technische Universiteit Eindhoven, Lady Penelope gevraagd voor het ontwikkelen van een passend en interessant concept... Binnenkort in uitvoering!!!

 



RESTAURANT KOLENTIP @ VT-WONEN!




SPRING LIGHT


We brengen nog wat meer licht met deze LENTE LAMP!!! Nu te koop in onze webshop >>



 

RESTAURANT DE KOLENTIP 'LEKKER EN LOKAAL' (HORECA)


Een fenomenaal uitzicht over de Maas, koken met lokale ingrediënten. Maar ook: een blinde muur aan de straatzijde, onduidelijke routing en ruimte voor extra mensen aan tafel... Bedrijfsleider Danny Meijer en zijn jonge team zochten het antwoord in de volgende ingrediënten... 24 stoelen, vijf custom banken, 10 tafels en 18 handgemaakte lampen opgebouwd uit 144 armen en 288 vlakjes handgesneden papier. Daarin gemixt: elementen uit de stoer-industriële geschiedenis van de 100 jaar oude kolenhaven in dessins op tafelbladen en de muur. Design Agency Lady Penelope uit Eindhoven trok alle registers open en creëerde een flexibele en onderscheidende totaalsfeer: interieur, een herkenbaar en uitnodigende uitstraling van buiten en huisstijl zijn een spiegel van de frisse, informele sfeer die de Kolentip tot de Kolentip NEW STYLE >> LEKKER EN LOKAAL maakt.


 


STUDYPARK FONTYS HOGESCHOLEN


Een park met bomen, houten nestbanken met zachte kussen en… geconcentreerde studenten. Die combinatie vind je niet elke dag, maar wel bij Fontys Tilburg. Daar liet Lady Penelope haar designspierballen rollen om studenten een frisse plaats te bieden waar ze alleen of in groepen de handen uit de mouwen kunnen steken. Fris groen geeft rust en ondersteunt concentratie. In de ruimte zitten verschillende elementen die voor afwisseling zorgen. Een grote bank is opgebouwd uit losse kleine poefs en de plantenbakken zijn een canvas om vol te tekenen met de nieuwste mindmaps of dessins. Een park met kleur, afwisseling en inspiratie!


 


RETAIL DESIGN VOOR JUWELIERS VAN GURP


Traditie en juweliers gaan goed hand in hand! Toch wilden Van Gurp net wat meer met de nieuwe winkel in Breda. De missie was duidelijk: een toegankelijke, open sfeer graag! Met een jongere uitstraling. Die veel passanten verrast en aanspreekt. Vanuit deze ideeen ontwikkelden we de rest van het interieur en grafische toepassingen.
Een flexibele inrichting die aanpasbaar is voor elke sierraad presentatie. Groenen en zwarten uit de jaren 20.

 

 

CONCEPT DEVELOPMENT GREEN STORE




SOCIAL DESIGN PROJECT IN HET DORP!


Jong en oud, hoe kunnen we op een speelse manier meer band tussen ze creeeren in het dorp? En kan design de lijm zijn hiervoor?

 

HEEMTUIN EXTRA SPECIAL IN EINDHOVENS DAGBLAD


Het ED ( Ellis Smulders) heeft weer een prachtig artikel over onze nieuwe Heemtuin extra special geschreven! Groene tuin in grijs Strijp-S.
public/files/NIEUWWW(1).jpg




 

LADY PENELOPE's WEBSHOP


Vanaf vandaag is de leukste selectie van Lady Penelope's ontwerpen te koop via onze eigen webshop! Dus... Neem een kijkje en SHOP, SHOP, SHOP!!

 

http://www.ladypenelope-shop.nl


 

LP SLEEPT PRIJS IN DE WACHT MET SNOOZ

 

LADY PENELOPE WINT 3DE PRIJS en de publieksprijs met SNOOZ!
Lady Penelope wint de prijs voor het beste bedrijsfidee voor de gezondheidszorg van morgen en laat daarmee 47 ideeën achter zich met SNOOZ. Innovatieve Acties Brabant en gedeputeerde Bert Pauli reikten gisteren het prijzengeld van 8000 euro uit. Hiermee kan Lady Penelope de volgende stappen in de ontwikkeling van SNOOZ gaan zetten.
En daar hebben we ontzettend veel zin in.

Het jurycommentaar: "We waren volledig overtuigd na de enthousiaste pitch die de Ladies op het podium hebben gegeven". Ook de film die gemaakt is van het idee (met dank aan moved media) viel in goede aarde bij de jury.

 

 

BEZINNING IT IS... VOOR VITALIS!


Lady Penelope ontwerpt weer opnieuw een ruimte voor de Vitalis-zorggroep die in het teken staat van stilte en herdenken. Een plek om te bezinnen en te herinneren. Eerder maakte Lady Penelope al een ontwerp voor een stilteruimte "Herdenkenissen" op Locatie Peppelrode Nu is Locatie Brunswijck aan de beurt met "Boom van Herinnering"!


 

 

LP WINT PITCHH: Kantoortuin voor Strijp S


Lekker zitten in de zon, iPad in je handen en je lunchbox op schoot. Even naar de vogels luisteren en aan de kamille ruiken... jawel, dat mis je op Strijp-S! Maar waar iets ontbreekt, komt Lady Penelope met een bijzondere invulling. Lady Penelope ontwerpt een speelse heemtuin in opdracht van Park Strijp Beheer.
De Kantoortuin is vanaf voorjaar 2012 in actie: Speels meubilair op een mooi tegeldessin met alleen planten die in deze omgeving voorkomen!
 

CADGY GALLERY BRANDING


Voor de nieuwschierige reiziger brengt Cadgy Gallery kunst aan de muren van de short stay appartementen. Je hoeft niet de deur uit om je te omringen met de catchiest en edgiest kunst van vandaag! Je verblijft in je persoonlijke gallery! Samen met Art-Partner ontwerpt Lady Penelope het merk Cadgy Gallery.

 

 

 

 

KLEUR EN PRINT VOOR WZC


Voor Woonzorgcentrum Isselwearde zijn deze bijzondere dessins ontwikkeld. De dessins creeren sfeer en routing in het gebouw. Een betere orientatie in het gebouw ontstaat door het gebruik van kleur en vorm. De tekeningen vinden hun inspiratie in de activiteiten die vroeger in het gebied plaats vonden zoals het plukken van fruit uit de boomgaarden.
De bewoners en bezoekers worden op speelse wijze herinnerd aan deze mooie tijd.

 

 

 

 

EDUCATIEF PAD VOOR VARKENSBOER


Hoeve Polsdonk ontvangt graag scholen en mensen die nieuwschierig zijn! Om leuker en makkelijker allerlei weetjes over het grote roze beest te weten te komen ontwerpt Lady Penelope voor Hoeve Polsdonk een leuk en creatief pad!

 


 

TENTOONSTELLING

 

 Huize Brabant geeft een overzichttentoonstelling van het werk van Brabantse designs en designers. Meer dan 100 producten zijn gebruikt om een woonkamer in te richten! TWINZZ is siert het raam in de tentoonstelling!

 

 

 

KLEURONTWERP VOOR BASISSCHOOL


Kleur geeft de dag kleur. Met onzettend veel plezier ontwerpen we enkele nieuwe schitterende kleurvoorstellen en dessinvoorstellen ontworpen voor basisschool de Vendelier in Helmond. Naast het creeeren van concepten begeleidt Lady Penelope ook een deel van de uitvoering.
 

Uit onderzoek blijkt dat een goede inrichting leidt tot de verbetering van leerprestaties! Daar werken we graag aan mee.
 

 

 

 

 

LP WINT PITCH MODULARE BEURSSTAND


Opvouwbaar en uitklapbaar.. dat is in Lady Penelopes alley. Binnenkort in actie en waarneembaar op bagagebanden en vliegvelden wereldwijd... :-)

Zuid-Oost Brabant is vertegenwoordigd in alle windstreken van de wereld met deze aantrekkelijke,opvouwbare stand om zo kenniswerkers naar het Brabantse te verleiden.
 

 



 

GROEN, CREATIEF EN FRIS


Lady Penelope ontwerpt een nieuwe studietuin voor Fontys Hogescholen Tilburg!
Een aantal maanden geleden was de Studietuin nog een kille en saaie ruimte, nu straalt de ruimte een creatieve en frisse identiteit uit. Lady Penelope heeft zowel de binnen- als de aansluitende buitenruimte met veel plezier omgetoverd in een groene, creatieve en frisse zone! Het ontwerp is door het docententeam en de studenten vol enthousiasme in gebruik genomen. De nieuwe studietuin van Fontys Hogescholen afdeling PABO is de place to be.

 

 

 

GROEN LABORATORIUM VOOR ZLTO


Lady Penelope ontwerpt een groen laboratorium voor de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie. Sprookjesachtige beelden van levensechte groenten in een kleurige "spacy" vloeistof, sieren in een bijzondere compositie de wanden van het nieuwe hoofdkantoor in Den Bosch. Traditionele meetinstrumenten, afkomstig van zuivelboerderijen, dienen als drager voor de groenten. De glazen, die langzaam uit het moderne zuivelbedrijf verdwijnen, refereren aan de ambachtelijke geschiedenis van ZLTO. In zijn geheel benadrukt het kunstwerk het inventieve, onderzoeksgedreven karakter van de organisatie en de landbouwsector. 
 


 

LP LOVES TECHNOLOGY


Universiteit Eindhoven kregen onlangs een complete make-over, verzorgd door Eindhovense ontwerpstudio Lady Penelope.

 

Voor de realisatie van het speelse, huiselijke interieur brak Lady Penelope door muren en andere obstakels in haar weg om de staf van de TU/e te voorzien van een aangename plek waar je elkaar graag treft.


 

 

 

DUURZAAM KABINET!


Deze in het oog springende kast is meer dan het lijkt. Allerlei vakjes en deurtjes zijn op te maken en te bekijken. Overal zit informatie verstopt! Via video, geluid en tekening zijn er gegevens te achterhalen over de opdrachtgever.
 

 

 

 

 

 

IMPRESSIE DUTCH DESIGN WEEK 2010

 

 

 


LP GENOMINEERD VOOR DETAIL AWARD!

 

 

OLYMPIC HOOPDANCEEE!

Doe mee aan de tricks en trucks met de nieuwste aankomende sport OLYMPIC HOOPDANCE! Wie is er niet groot mee geworden! http://www.youtube.com/user/ehvPS

 

HUISELIJKE STAND VOOR RATHENEAU

Lady Penelope ontwerpt superstand om super indruk te maken op ICT deltabeurs in Rotterdam.

 

Office design concept for Hezelburcht Nijmegen 

 

Concultings space with a Home feeling for Hezelburcht EINHV

 

 
 
 

 

(director/designer)

Eva Broekhuijse




www.schaduwgevels.nl
 

PRORAILS & RVO ZEGT

Lady Penelope ontwikkelt

een visionair en breed idee

gebaseerd op de omgevings

psychology om perron

randen te beveiligen. 
 

6 pagina dik artikel 
over healing environment !

over Lady Penelope

en healing environment 
& Stilteruimtes
in 

tijdschrift geestelijke

verzorging
/public/files/TGV%20102%20P42-47%20Boer(2).pdf

Publieke groene ruimte Plan-B





Een nieuwe groene relax &

spreekplek bij plan-B is een feit! 
Even kort overleggen met een groep,
of er gewoon even neerploffen voor

een kop koffie. In dit zitje zitten 
Minstens 4 manieren van 
zitten en overleggen  verstopt. 
Zie jij al welke? 


TWINZZ

Twinzz magnetische bloempot.

29,95 euro via onze webshop! 
Je raam wordt een plantenexpositie.




Een helft plaats je binnen en 

een helft plaats je buiten! 

-----------------------------------------------
Retail Design
Eyes and More Opticiens
 


 




-----------------------------------------------

Retail design 

Juweliers van Gurp
 







 

-----------------------------------------------

Kunst installatie voor ZLTO

Gewassen op gekleurd sterk water
in athentieke melkmeet-

glazen tonen de verbinding
met de achterban. 

http://www.ladypenelope.nl/

index2.php?p=18&id=96
 


-----------------------------------------------
Routing & orientatie tekeninging.
De tekeningen vinden hun inspiratie
in de activiteiten die vroeger in
het gebied waar het centrum
nu straat, plaats vonden
zoals het plukken
van fruit uit de boomgaarden.




-----------------------------------------------
Bezoek ook onze

HEEMTUIN XTRA SPECIAL
op STRIJP-S
en op facebook:
https://www.facebook.com/Heemtuin.Xtra.Special/posts/383628838375153


 



 

-----------------------------------------------
Lady Penelope 

lovesss sports 

En organiseert

guerilla
-hoelahopen 

-pingpongen
-diabolo-en 

In de straten van
Endhoven!
De nieuwste trend op 

de komende Olympische

spelen!
 

https://www.youtube.com/watch?v=AARbYnVHfSY

https://www.youtube.com/watch?v=AARbYnVHfSY


-----------------------------------------------