Te zien bij televisieprogramma , BinnensteBuiten, KRO-NCRV > 5 minuten ! https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/wonen/video/van-bouwpakket-naar-houten-droomhuis 

Het duurzame houten huis, vormgegeven door Lady Penelope is verkozen tot 1 van de 12 duurzaamste huizen van Nederland, gebouwd na 2000, kleiner dan 175 m2! Door de Nationale Duurzame Huizenroute. 


Cactus gevelelement tegen hittestress

Koningin van de hitte, de cactus, biedt oplossing tegen hittestress in de stad

Eva Broekhuijse creëerde Biomimicry gevelelementen geïnspireerd op het aanpassingsvermogen van vetplanten en cactussen. De ronde, geribbelde oppervlakte van de planten geven hen hun eigen schaduw waardoor ze in staat zijn om zichzelf gedeeltelijk koel te houden. Dit schaduwprincipe past ze toe op de gevel. Ontworpen om makkelijk in elkaar te zetten en uit te bereiden en ook te vervaardigen uit gerecycled materiaal. Ze bedacht kortom een eenvoudige, kostentechnisch interessante methode om een gevel koel te houden in steeds warmer wordende steden. Ook heeft ze onderzoek gedaan naar passende beplanting om de gevel mee te vergroenen. Eén van de  mooie, nieuwe oplossingen is om bijvoorbeeld Sempervivum te gebruiken. Deze oersterke plant is een wonder met kou, warmte en droogte.

Winnaar pitch: Het Duurzame leven, Cultuur Eindhoven 
Mede mogelijk gemaakt door Cultuur Eindhoven, Chemistry NL 


Expositie STAD = NATUUR van Kunstloc


https://www.kunstlocbrabant.nl/agenda/expositie-stad-natuur-40923


Floris van Alkemade (voormalig rijksbouwmeester) geeft bespiegeling over stadsnatuur en klimaatadaptatie. En neemt je mee op een bijzondere tijdreis naar het verleden waarin hij laat zien hoe de relatie tussen mens en natuur is geweest.  Hij laat ook zien hoe belangrijk ontwerpers en designers zijn met hun vernuft en verbeelding om oplossingen te vinden en ook onderwerpen te verbeelden.

expo @ Embassy of Water

expo @ Kazerne
expo @ Kunstloc


Schaduw voor steden,

weg met de rechte gevels

Je ziet al snel dat een klein elementje groot effect heeft. Stenen zuigen de warmte op en kunnen deze warmte weer moeilijk afgeven. Het scheelt soms wel tot meer dan 12 graden hoe warm een muur wordt met of zonder element.  


Zeker met de vooruitzichten dat het al snel meer dan 30 dagen boven de 40 graden in Nederland zal komen is het slim om te bouwen en te vormgeven met gevels, kleur en materialen die schaduw geven en verkoeling brengen.



Share by: